lördag 17 januari 2009

Lördagens renoverings sammanställning

Äntligen lite sovmorgon eller alla fall till kl 0700 innan barnen slog upp sina blå. Förmiddagen gick mest åt till min sambos sysslor så jag fick gott vänta innan man fick ta på sig blåbyxorna och köra igång.

När det så var dags så fick jag lagt dit lite golvskivor på alla ställen utom runt toaletten där det ej är klart än med avloppet och dragningen av vattenledningarna. Golvet blir allafall stabilt då jag lägger en 22mm golvspånskiva med en 13mm våtrumsskiva uppepå innan det blir golvvärme, flytspackel och sedan klinkers.

Därefter så var det då dags för att försöka koppla in lite vvs prylar igen och det gick hyffsat. Jag fick dragit upp prisolrören genom hålet i taket och även dragit in dom i tvättställs komoden i badrummet nere där jag tänkte koppla på befintlig stam.

När jag som bäst höll på att dra fast t-rören i rören upp till övervåningen så tyckte jag mig se att befintliga anslutningarna var mindre än de jag kopplade upp nu. Utan att ha hittat mitt skjutmått så har jag mer eller mindre följt inriktningen att det är 10mm rör som sitter där.

Eftersom jag då bara köpte 12mm kopplingar och rör så fick jag beställa 12*10*10 t-kopplingar idag så dom får jag troligtsvis levererade på Torsdag.

Projekten skall inte stå still ändå utan imorgon så tänkte jag lägga klart golvet på toan och börja regla upp lite väggar. Lägger in lite bilder på det hela också.












fredag 16 januari 2009

Lång arbetsdag och lite kyligt har det varit idag. Ont om tid inför kvällsmat och läggdax men jag han med att göra 2 kortare vvs kopplingar, eller alla fall själva rören med en vinkel och en ballofix anslutning inför inkopplingen imorgon.

Ovan vvs-amatör som man är så lyckades jag kassera en klämring och 2dm 12 mm prisol rör.
Men sedan så gick det bättre så på något sätt så kommer det nog att gå bra imorgon.

Bättre att vänta tills imorgon om man skulle behöva panik köpa någonting, det kan ju börja läcka......

Ha en trevlig kväll så syns vi imorgon!

torsdag 15 januari 2009

Bilder på ägorna

Lägger in några bilder på hur det ser ut hemmavid också. Huset, ladan, garaget, betesmarken och även en bild på Luft / Vattenpumpen IVT Optima 900.









Idag var det hem och göra middag, sedan lekdans med barnen och sedan kvällsmat och nu läggdax. Tur att det snart är helg så man får jobba lite hemma. Tog några bilder med min mobil på hur avloppet ser ut i källaren, ingen vidare kvalitet dock....



tisdag 13 januari 2009

Inte mycket gjort idag heller förutom att jag fick tryckt dit de sista 2 vinklarna på HT röret i källaren så nu återstår bara en bit på 60 cm och en avslutande 110 förgrening in på det befintliga avloppet så är nederdelen klar av avloppet.

Nästa sak att göra efter det blir att kapa av röret upptill så jag kan få dit en förgrening även där med 110 - 50 anslutning så jag kan koppla på handfatsavloppet upptill så jag slipper dra ner det röret också i källaren.

Jo just det ja, fick beställt en värmegolv nu också. Ett 1 kvm el-värmegolv T2Blå-10.
Större golvyta som jag kan lägga slingor på blir det inte.

Mer imorgon igen! Vi ses!

måndag 12 januari 2009

vanlig jobbdag idag så det har inte tillkommit så mycket på hemmafronten.
Har dock lyckats att få ner avloppsröret till källaren med hjälp av en 30graders böj, en 40 cm ht rörs bit och ytterligare 1 30 graders och en 45 graders böj för att komma i rätt riktning mot befintliga avloppet.

Dock så har ht röret blivit lite ovalt när jag kapade det så det är krångligt att få på "stumparna"
men det skall väl gå det lilla som är kvar.

söndag 11 januari 2009

Hålet upptaget och nästan klart på bilden. Nu är det dock klart och det som jag får inhandla imorgon är ett 110 rörböj med 30 graders lutning för att få ner den till källaren för vidare inkoppling där på befintliga stammen.

Förmiddagens jobb, att ta upp hålet i toaletten nere. Överraskning såklart då man stötte på en gammal timmerbalk som jag inte tänker röra. Det kommer att bli lite trängre men med en 15 graders böj och en skarvmuff så är vi sedan nere i källaren.