lördag 24 januari 2009

Så där ja

Då fick man gjort en hel del idag. Gipsade klart taket och väggen mot sovrummet.

Jag fick också dra ner plast spiralslangen i vp röret för termostat givaren och det gick bra.´

Imorgon så skall jag troligtsvis ta upp en inspektionslucka i hallen uppe så att man kommer åt elskåp och dylikt efter att jag gipsat väggarna i badrummet då allt inte blir badrum. Efter det så skall jag börja att lägga på vindskydds plast så jag kan isolera väggarna i resterande väggar.

Lägger in lite bilder på hur det numera ser ut.

Ha en trevlig kväll!










Hemma ensam...

Vid 10 tiden så åkte min älskade till Ikea tillsammans med våra 3 barn. Hon fick lite köptlusta då hon vill förnya lite här hemma, vad det blev kommer nog hon att skriva om i sin blogg - Triss på landet.

Jag har nu gipsat klart taket och tänkte nu ta mig en kopp kaffe innan jag börjar gipsa väggen mot sovrummet, det skall bli kul att se helheten komma fram mer och mer då det blir skillnad så fort gipset är på plats.

Finns dock en hel del pul kvar att göra innan jag kan gipsa hela toaletten men kanske så är det klart imorgon.

Försökte att skicka en bild på taket från min mobil till datorn via blåtand men det ville sig inte riktigt så det får vänta till senare idag.

Åter en tidig morgon

Lördag morgon var det så igen. Gick upp 10 minuter innan barnen vaknade för vår hund var väääääldigt ensam och började skälla och gny. Passade på att mata hästarna och man skulle haft skridskor på sig istället för stövlar då det var som en isbana på vägen.

Nu sitter jag här med en kopp kaffe och barnen (2 av dom) kollar på Myrmobbaren på Canal+ First. C och E sover än så det är bra för dom så åtminstone E får vila ut lite.

Vi får se vad dom hittar på idag men jag vet vad jag skall göra allafall......fortsätta med badrummet.

Vi ses!

fredag 23 januari 2009

Fredagens bestyr

Idag så hann man med en hel del faktiskt. Jobbade hemifrån och efter avslutat pass där så flöt allting på riktigt bra.

Jag fick isolerat tak och sovrumsväggen samt att dra vp rören till lampa, elskåpet, golvvärme givaren och värmekabeln.
Det som jag nu inser kommer bli lite krångligt att klä in är runt och strax bredvid dörren. Det är olika nivåer på vägg och dörrkarm + att det är trångt och lågt. Det skall nog gå men man får tänka till mer än en gång kan man säga.

Laddar upp några bilder på det hela, lite svårt att se vad dom egentligen föreställer kanske men det är ingen superkamera vi har så det går ej att zooma ut mer tyvärr.






torsdag 22 januari 2009

VVS kopplingar

Jag är ingen vvs expert men det har hittils varit rätt så simpelt att koppla på klämringskopplingar på prisolrör. Fick min avsaknade leverans igår från Rinkabyrör där
jag beställt 2 st t-rörs kopplingar 12*10*10. Döm om min förvåning när jag trodde att jag skulle få t-rör med just 12*10*10 anslutningar, endast en var det. Resterande anslutningar var ordinaie 12ór men en förminskning ner till 10mm.

Nu är dock min fråga i detta, hur monterar jag nu detta då? Vanligtsvis så har man stödhylsa och klämring men nu så får man väl knappast dit en klämring, eller?? Stödhylsan går ju att ha men resten?

Vill ju inte att det skall springa läck bara för att man inte kan ha klämringen (om man nu inte kan det vill säga).

Vill gärna ha hjälp med detta om det är något kunnig besökare som kan detta.

onsdag 21 januari 2009

Inga besökare...

....idag har man inte haft en enda besökare...undrar vad det beror på. Jag har iofs inte gjort så mycket på mina projekt heller men nån besökare hade man ju kunna haft.

Jaja, det kanske inte är så intressant med gör det själv saker i nuläget men jag har ju heller beskrivit i detalj hur jag har gjort utan bara lagt in bilder på hur det ser ut.

Vi får se om jag får mer tid till detta men som det ser ut nu så kommer jag att fortsätta med lite text och bilder på det jag gör.

tisdag 20 januari 2009

Frusterande dag

Idag blev det inte mycket gjort åter igen. Det verkade lovande och det började bra då 2 av mina barn följde med mig upp och lekte byggare Bob. Det varade dock inte länge då Lucas (hädanefter kallad L) var ganska så trött och var lättretad. Amanda (hädanefter kallad A) var inte mycket sämre hon heller då hon går på dagis under dagarna och håller igång rejält där.

Det jag hann göra var att isolera ett regelfack i taket och att plasta in det.

Imorgon hoppas jag på att kunna slutfara isoleringen i taket.

Sov så gott så synd vi imorgon igen :-)

måndag 19 januari 2009

Isolering

Lite hann man fixa med idag också som tur är. Fick reglat klart taket samt väggen mot sovrummet. Jag hann dessutom påbörja den lilla inbyggnaden runt kösfläkts ventilationen.

Imorgon så behöver jag åka till Byggmax och komplettera med lite 45mm isolering då det inte får plats mer mot sovrumsväggen.

En annan sak som fortfarande återstår men som dock inte är brådskande är valet och kvalet av badrumslampa. Vad skall man ha? Taklampa går ej då det är snedtak och trångt nog som det är och spots blir också för krångligt att sätta in. Då återstår bara en vägglampa men vilken? Tips någon?

söndag 18 januari 2009

Golvspån, avlopp och reglar

Söndag och sista hemmafixar dagen för denna helgen. Jag började med att ta upp hålet för avloppsröret i golvskivorna såpass att jag kan få i en muff sedan när justeringen görs för toalettstolen.

Efter det så isoelrade jag klart det facket och skruvade fast skivorna i reglarna så var golvet klart, allafall med spånskivor.

Näst på tur var att börja regla upp väggen som kommer bakom toaletten och även väggen längst bort om man tänker från ingången till toaletten. Detta tog lite tid då det är snedtak och lite funderingar fram och tillbaks. reglade även upp för taket i den bortersta sektionen som är ovanför toaletten.

Dagen avslutades med att jag nästan reglade upp hela vänster vägg, den som vetter mot sovrummet. Endast i regel kvar där att slå upp sedan så är den sektionen fördig för rördragning och isättning av apparatdosa för golvvärme termostaten och strömbrytaren. Efter det så sker självklart isolering och sedan plast innan gipset läggs på.

Tyvärr så är det jobbdag imorgon igen så vi får väl se hur mycket man får gjort under veckan då man har småbarn och djur som skall tas om hand när man kommer hem på eftermiddagen.