lördag 14 mars 2009

Ville bara meddela...

...att kaklingen är klar!

torsdag 12 mars 2009

Elektriker och det närmar sig....

Det närmar sig slutet på kaklingen nu, inte så många bitar kvar att kapa till...kanske ett 30-tal.
Jag har mätt och krivit upp alla måtten per platta på ett papper så tänkte jag gå ut i garaget och kapa till alla på en gång så är man klar sedan. Alla plattor som det behövs ta hål i är avklarade så det är skönt, 

Märkte en sak med bården och det var att vi tänkte sluta med den på kortsidan mot väggen vid toaletten men det ser inte så bra ut då det är synligt från dörren och man ser klart förskjutningen som det blir på de väggar vi inte har bård så jag har beslutat (efter att ha informerat :-) ) min sambo om detta att det blir bård även bakom toaletten för att det skall se bra ut.

När ävl plattorna är uppe så skall jag slipa till taket en gång till och sedan stryka på ett lager takfärg och se hur det blir. Jag hat lite svårt för spackling i tak samt att måla det sedab då det är rätt så känsligt mellan att det blir bra eller dåligt. Där är tapeter ett mcyekt enklare material att arbeta med....men men..

Sedan så har vi ju vår käre elektiker som måste hit och koppla in termostaten, lampan och anslutningen till elcentralen så vi får lite värme och ljus. Har en kompis som kan detta så vi får hoppas att han kan ta sig hit innan påsk allafall och hjälpa mig med detta...han kommer inte att lämna huset törstig eller i körbart tillstånd sedan.....

Det var väl allt för idag och jag kommer att kapa plattor imorgon och hoppas på att få upp dom under Lördagen.

Vi hörs! 

söndag 8 mars 2009

Kakelkapen blev en blöt historia

Det blev rätt så blött av att kapa kakelskivor då den är vattenkyld. Det gick rätt så bra att kapa men ett minus var att själva bordet är lite klent. Det skall nog gå bra till det jag behöver ha den till.

Allt som allt så blir det nog runt 50 plattor som jag får kapa till i både stor och smått och detta tar ju en ansenlig tid att göra klart så det mesta är nu färdigkapat och några plattor uppsatta.

Om en stund så bär det av upp igen för att få dit lite fler plattor och jag har sedan tidigare lite färdigblandad fix på hink som jag tar till detta "pillgöra" då vanlig fix skulle torka upp rätt så fort.